06 آوریل 2020
آوریل 6, 2020

برای درمان ترس کودک چه کنیم؟

آوریل 6, 2020 ۰ Comment

برای درمان ترس کودک چه کنیم؟

روانشناسان راههای زیادی برای درمان ترس کودک ارائه داده اند،اما در همه روشها باید از عجله و شتاب زدگی دوری کرد.

ـ شتابزدگی در درمان ترس کودک نه تنها تاثیر مثبتی ندارد بلکه باعث می شود تا اضطراب و ترس وی را افزایش دهید.

ـ هیچ وقت کودکتان را بابت ترسی که دارد،تحقیر و سرزنش نکنید،هر چند که این ترس از نظر بزرگترها بی دلیل و نامعقول باشد ولی خود کودک چنین احساسی ندارد پس او را مورد تمسخر قرار ندهید.

ـ سعی کنید دلیل ترس را یافته و آن را مرتفع کنید حتی اگر کودک تحت نظر روانپزشکش در حال طی مراحل درمان باشد تا زمانی که علل ترس در اطراف او وجود داشته باشد فرآیند درمان بی نتیجه خواهد بود.

والدین باید به تکالیفشان عمل کنید
یکی از ارزشمندترین هدیه‌هایی که والدین می‌توانند به فرزندان خود بدهند فراهم کردن مقدمات آموزش خوب و مناسب است. خانه محلی است که پدرومادر مسئول و مدیر آن هستند. مدیر خانه وظیفه مهیا کردن مایحتاج فرزندان، تأمین وسایل آموزشی، حمایت از کودکان و به اجرا درآوردن نظم و مقررات را برعهده دارد. در وهله اول والدین نیازهای اساسی کودک مثل خوراک، پوشاک، امنیت و محبت را تأمین می‌کنند، اما وقتی او به سن مدرسه رسید پدرو مادر وظایف سنگین تری خواهند داشت و گستره مسئولیت آنان بیشتر می‌شود.

● نگرش:

اگر شما نگرش مثبتی نسبت به مدرسه داشته باشید فرزند شما نیز همین گونه خواهد بود. اگر شما با معلم یا مسئولان مدرسه مرتبط هستید مراقب صحبت‌های خود درباره آنها در برابر فرزندتان باشید. هرچه شما بگویید و هر نظری که داشته باشید کودک شما به دقت به آنها گوش داده، به خاطر می‌سپرد و در مدرسه از خود عکس‌العمل نشان خواهد داد.

● حمایت:

کودک شما نمی‌تواند به تنهایی از پس مسائل خود برآید. وقتی او مشغول انجام وظایف خود است و احساس می‌کند که به تنهایی از عهده آنها برنمی آید به اولین نفری که رجوع خواهد کرد، شما هستید. در این زمان با تمام قدرت از او حمایت کنید.

● مقررات:

برای موفق شدن در آموزش کودک، شما نیازمند برقراری نظم و مقررات هستید. این مقررات شامل مسئولیت‌های فرزندتان در کنار انجام فعالیت‌های سودمند و جالب (مثل ورزش و بازی‌های فکری) است. استقامت در برقراری نظم و مقررات: صبر و استقامت در مدیریت خانه کلید موفقیت است. وقتی می‌خواهید مقرراتی را اعمال کنید خوب در مورد آن فکر کرده و وقتی آن را شروع کردید ادامه دهید. قاطع و در عین حال مهربان باشید، اما تحت تأثیر شگردهای اقناع کننده فرزند خود قرار نگیرید. بچه‌ها مرتباً قدرت بزرگترها را محک می‌زنند. انتظار نداشته باشید راهکارهای شما بزودی جواب دهند.